Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 15.05.2023

Ikonický trenchcoat

Do některých kousků oděvu se opravdu vyplatí investovat, protože je budete nosit pořád. O klasickém béžovém trenčkotu to platí stoprocentně. Tento nadčasový model vynosíte od jara až do podzimu. Ať už si vyberete tradiční pískové odstíny nebo sáhnete po výraznějších barvách, ať už se rozhodnete pro krátkou nebo delší variantu, s tímto pláštěm uděláte parádu dnes i za několik let. Typickými poznávacími znaky jsou límec, nárameníky, dvě řady knoflíků, dvě velké kapsy a neodmyslitelně k němu patří pásek, často s výraznou sponou, jež bývá nošen utažený, aby zdůrazňoval figuru. Materiál, z něhož je trencoat ušitý, by měl mít vodovzdornou povrchovou úpravu.

Trochu historie. Název tohoto ikonického kabátu pochází z anglického trench a coat, tedy zákopový kabát, a byl původně ušit jako alternativa k těžkým keprovým kabátům, které nosili britští vojáci za první světové války. V roce 1901 ho navrhl Thomas Burberry jako kabát do deště pro britskou armádu. Od 60. let 20. století se dostal i do ženského šatníku, přičemž s různými obměnami se jednalo o módní hit. No a když ho v béžové variantě oblékla Audrey Hepburn ve snímku Snídaně u Tiffanyho, byl osud tohoto kabátku jednou pro vždy zpečetěn.

Tento lehký kabát si můžete obléct nejen na formální akci, jakou je obchodní schůzka se šéfem nebo návštěva divadla, ale třeba i na nedělní procházku po městě nebo na rande. Pravidla pro nošení trenchcoatu jsou velmi volná. Materiál přímo vybízí k ležérnímu nošení. Rozepněte knoflík a opasek zavažte vzadu na zádech tak, aby se plášť vytvaroval v pase. Vyhrňte rukávy a nebo si baloňák přehoďte jen tak přes ramena a celý outfit získá úplně jinou šťávu. Ať už na sobě máte jeansy nebo elegantní šaty, budete vypadat jako žena, která to s módou umí.

Pro ženy malého vzrůstu je vhodnější klasický trenchcoat v kratší délce, ideálně pod boky.

Trenchcoat můžete také zvýraznit zajímavým šátkem nebo elegantní kabelkou. Vrstvení s kabátem je pro jarní chladnější rána naprosto skvělým tipem. Skvěle padnoucí džíny, pruhované tričko nebo top, sako, mokasíny či tenisky a trenchcoat. Klasika, která nezklame. Je to trošku klišé, ale uznejte, že takové outfity jsou prostě perfektní a nikdy nevyjdou z módy. Pokud si trenchcoat vezmete k šatům nebo sukni, je lepší, když je delší než vrstva pod ním. Když chcete více elegantní outfit a nejste příznivcem klasického trenchcoatu, sáhněte po lehkém kabátku s páskem bez knoflíku, který klasiku slušně nahradí. Takové kabátky můžete vynosit nejen do práce, ale hlavně na společenskou událost – na večírek či do divadla.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Atrium Palác Pardubice, v prodejně  H&M, LEDER PELLICCE, STEILMANN a CCC.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Atrium Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána