Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 15.02.2023

Zahřejí, osvěží a povzbudí: 5 tipů na čajové nápoje, jak je neznáte

K snídani místo kávy, v zimě na zahřátí nebo na zotavenou při nemoci. V takových chvílích většina z nás sáhne po oblíbeném čaji se lžící medu a kapkou citronu. Není však na čase vyzkoušet zajímavější čajové kreace? Z čaje totiž snadno vytvoříme řadu chutných nápojů a dokonce i jídel! Vyzkoušejte některý z našich receptů a už nikdy nebudete vnímat čaj stejně jako předtím.

1/ Čajový drink

Ačkoli suchý únor se blíží ke konci, odepřít si občas alkohol nikdy není špatné rozhodnutí. I bez alkoholu hravě vykouzlíte skvělé drinky, které si vychutnáte do poslední kapky. Sami i s partou přátel třeba při oslavě.

 

Na tento drink budete potřebovat:

 

  • 10 g japonského zeleného čaje Sencha Satsuma 
  • 1 zralou broskev
  • led

 

Postup: 

 

Základní ingrediencí tohoto drinku je cold brew z čaje Sencha Satsuma. Do sklenice (nejlépe french press) dejte čaj, zalijte jej litrem studené vody a nechte přes noc louhovat v ledničce. Ráno výluh zceďte.

Broskev očistěte, vyjměte pecku, přidejte ovoce do mixéru s trochou ledu a rozmixujte na hladké pyré.

Obsah mixéru zalijte přes noc louhovaným čajem a promíchejte. Můžete podávat s plátkem broskve nebo stonkem levandule.

2/ Rychlé a chutné limonády

Limonáda připomínající ledový čaj hotová během minuty? Žádný problém! Vyzkoušejte čajové sirupy z Oxalis. 

 

Na přípravu čajové limonády vám bohatě stačí čajový sirup, který v poměru 1:10 smícháte se studenou vodou. Milovníci bublinek mohou obyčejnou kohoutkovou vodu nahradit perlivou. Uvolňující se bublinky zvýrazní příjemnou kombinaci čaje a ovoce.  Nejen pro výbornou chuť, ale také estetický zážitek, můžete limonádu ozdobit čerstvým ovocem nebo lístky zelené máty. 

Tea Syrups od Oxalis se vyrábí jako koncentrát z různých druhů čajů, jejichž chuť je doplněna o mnoho příchutí.​​ Jsou s láskou vyráběné v České republice, zcela bez umělých sladidel a barviv, pouze s třtinovým cukrem.

3/ Zábavný čaj nejen pro děti

Už jste slyšeli o Bubble Tea? Tento koktejl připravený ze zeleného jasmínového čaje, ochucený ovocnými sirupy, milují hlavně teenageři po celém světě. Nápoj je speciální hlavně díky přísadám ve formě praskajících ovocných kuliček, želé a tapioky, které z pití čaje vytváří neobyčejný zážitek. Vybírat můžete z mnoha stálých příchutí i limitovaných edicí.

 

A kde Bubble Tea můžete ochutnat? V přízemí PALÁCE ve stánku OXO TEA COCKTAILS vám namíchají vymazlený ovocný nápoj, pro který se budete rádi vracet.

Název Bubble Tea překvapivě nevznikl díky tapioce či praskajícím kuličkám. Vychází z efektu drobných bublin (anglicky bubbles), které se objeví v horní části čajového nápoje po jeho intenzivním protřepání. Zkuste to taky!

4/ Matcha dezert

Kromě inspirace ve formě čajových nápojů jsme vám slíbili také recept na něco k snědku. Znáte dezert blondies? Je božský už v základním provedení. Když jej navíc obohatíme o matcha tea, získá nejen specifickou zelenou barvu, ale také lahodnější chuť.

Matcha je 100% zelený čaj. Sušená dužina nejmladších listů čajovníku je rozemletá na jemný prášek, do kterého nejsou dále přidávaná žádná barviva ani konzervační látky.

Ingredience:

 

  • 90 g bílé čokolády
  • 40 g másla
  • 40 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce Matcha Tea
  • 30 g Mandlí
  • zmrzlina, oříšky, ovoce, zakysaná smetana na ozdobu

 

Postup:

 

Čokoládu nakrájíme na kostky a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Směs sundáme z vodní lázně, přimícháme cukr a vejce.

 

V jiné misce smícháme hladkou mouku, kypřící prášek a Matcha Tea. Přilijeme směs s vejci a pořádně vše promícháme. Nakonec přidáme nasekané mandle.

 

Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme na 120 °C zhruba 15-20 minut. Dobrou chuť!

5/ Pro opravdové fajnšmekry

Rádi zkoušíte nové věci a čekáte něco pro skutečné labužníky? Určitě ochutnejte některý z netradičních nápojů z prodejny Oxalis. Zvolíte osvěžující a povzbuzující maté nebo matcha nápoj v různých příchutích? Nebo si troufnete na řízný Samurai Shot?

Dopřejte si přírodní povzbuzení bez zbytečných cukrů. Čaje Samurai Shot vás skvěle povzbudí po náročné noci nebo sportovním výkonu a pomohou vám lépe se soustředit na práci, studium či řízení. Zdravý kofein obsažený v čaji vás nakopne úplně stejně jako energetický nápoj, vyhnete se však chemickému koktejlu v podobě zahušťovadel, barviv a dalších složek. Vybírat můžete z několika příchutí, které spojuje veganské složení a pečlivě vybrané suroviny nejvyšší kvality. Čaje Samurai Shot představují originální český koncept a dávkují se v podobě nealkoholického panáku.

Navnadili jsme vás? Tak rychle pro ingredience! Pořídíte je v našich prodejnách Oxalis, OXO a Manufaktura. 💙