Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 16.11.2023

Všude dobře, na horách nejlíp

Jakmile přijdou podzimní či zimní měsíce, tak většina z nás se cítí unaveně, po celý den bez energie. Ranní vstávání do tmy a stejně tak vracení se z práce není pro nikoho nic moc potěšitelného. Zvítězme nad zimní depresí a přežijme chladné pochmurné měsíce s úsměvem na tváři a hlavně ve zdraví. Ideální volba pro zpříjemnění zimní nálady je rodinný výlet do hor nebo několikadenní pobyt s přáteli.

Oblečení volte dle vaší aktivity (běžky, turistika, lyžování, sáňkování, procházky…), nicméně i při příznivém počasí mějte vždy s sebou alespoň v batohu nepromokavou vrstvu, zateplovací vrstvu, náhradní ponožky, čepici a rukavice. Doporučuji dávat suché oblečení do batohu v nepromokavém obalu, popřípadě batoh opatřit pláštěnkou, protože ne každý batoh je vodotěsný a mokré náhradní oblečení vám moc nepomůže.

Stylovým a praktickým doplňkem do podzimního šatníku, který spojuje pohodlí a módu v jednom kousku oblečení, jsou vesty. Tyto lehké, ale tepelně izolační vesty jsou ideálním řešením pro přechodné období mezi létem a zimou. Jedním z velkých benefitů podzimních vestiček je jejich všestrannost. Můžete je nosit jako samostatný kousek, nebo je vrstvit nad nebo pod jiné oblečení podle potřeby. To znamená, že je lze snadno přizpůsobit měnícímu se počasí a vašim osobním preferencím.

Nezbytnou součástí vybavení na hory jsou kalhoty, které si vyberte právě s ohledem na roční období. Materiál, ze kterého bude tento oděv vyroben, musí být odolný, aby v případě pádu nebo zachycení větví účinně chránil před zraněním a poškozením oděvu. Na podzim je vhodné zvolit zateplené kalhoty na turistiku, které jsou prodyšné a zároveň vás ochrání před nepříznivými povětrnostními podmínkami.

 

Důležitá je první vrstva, a to termoaktivní spodní prádlo, které je pro muže nebo ženy nutností. V zimě se člověk potí, a tak je v první řadě potřeba odvést od těla pot, protože mokré tričko je téměř jistě zárukou nachlazení. Je důležité, aby termoaktivní prádlo bylo vyrobeno z nejkvalitnějších materiálů. Přírodní tkaniny, jako je merino vlna, mají výbornou sací i hřejivou schopnost, zatímco syntetická přísada zajistí, že materiál rychle uschne. Vyplatí se i kombinované materiály. Dejte si hlavně pozor, aby vám dobře sedlo. Druhá vrstva, tzv. zateplovací, vám udrží teplo u těla (mikiny, hybridní bundičky, zateplovačky). V případě nepřízně počasí (vítr, sníh, déšť) oblékněte třetí vrstvu, jakousi ochranou slupku v podobě nepromokavé, větruodolné bundy.

Zcela jistě by ve vaší výbavě neměly chybět kvalitní sluneční brýle s vhodnou UV ochranou. Sluneční paprsky dopadající na bílý sníh mohou s vaším zrakem udělat opravdu nepříjemné věci. V opačném případě, když je počasí na levačku a všude kolem sviští mrznoucí sníh, mohou přijít vhod i brýle lyžařské, které lépe chrání tvář a zrak před ledovým vichrem.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách ALPINE PRO, MEATFLY, INTERSPORT, UNDER ARMOUR.

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána