Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 28.02.2023

Vneste do kancelářského šatníku trochu módního vánku

Kancelářská móda už dávno není limitovaná a uniformní. Není to jen o neutrálních barvách a klasické pouzdrové sukni s košilí. Poslední roky se kancelářské mravy zvolnily a barvy se dostaly i do business prostoru. Důležitými kousky v dámském business šatníku jsou jednoznačně sako a dámský kostým. Je to vlastně nejjednodušší a nejuniverzálnější volba do práce. Díky těmto kouskům máme téměř celý styling připravený. Má to však jeden háček – velmi rychle vás to začne nudit.

Pokud máte chuť, začněte mixovat. Můžete kombinovat například se vzorem, ale musí být v podobném odstínu jako váš kostým. Nebo si rozdělte dámský oblek a oblečte si sako v jiné barvě. Můžete si troufnout vyzkoušet i nové styly a kombinace (formální s casual kouskem).

Kalhotový kostým jako pilíř business módy

 

Kancelář je však profesionální pracovní prostředí, které od zaměstnanců často vyžaduje specifický dress code. Pokud zastáváte manažerskou pozici ve firmě s převážně mužským kolektivem, kalhotový kostým je rozhodně správná volba.

 

Potřebujete být ve firmě respektována? Sáhněte po barvě výraznější, ale zároveň elegantní. Luxusní je královská modrá, která dokonale rozzáří váš šatník a také skvěle padne všem ženám v jakémkoli věku. Ženskost u kalhotového kostýmu se dá podtrhnout kombinací s hedvábnou halenkou. Kalhoty i sako navíc využijete i samostatně. Momentálně jsou obrovským trendem široké kalhoty s vysokým pasem, na které nedám dopustit. Skvěle padnou jak na volný čas, tak i do pracovního looku.

U kreativních pozic jde především o vyjádření vaší originální osobnosti, a tak se nemusíte na obchodní schůzce držet běžných zvyklostí a módních předpisů. Klidně zvolte barevnější odstín kalhot v kombinaci s trendy střiženým svetříkem.

Styling pro práci v kanceláři by měl být elegantní a působit profesionálně.

Pouzdrové šaty jsou opět v kurzu

 

Při business oblékání je především nutné dbát na firemní zvyklosti a kulturu. Pochopitelně záleží na tom, v jakém odvětví žena pracuje. V upjatějším prostředí, jako jsou banky a zvláště pak právnické firmy, kde dámy potřebují být brány vážně, je skutečně potřeba nosit konzervativnější outfit, tedy v tradičních barvách a vzorech. Klasický kostým nebo pouzdrové šaty jsou správnou volbou. Mezi nejoblíbenější kancelářské barvy patří nadčasová černá, ale také námořnická modrá, tmavě hnědá, lahvově zelená a všechny odstíny šedé.

Tmavé prvky soupravy se vyplatí rozzářit bílou, béžovou, modrou nebo dalšími pastelovými barvami. Díky těmto barvám budete vypadat elegantně a zároveň vytvoříte dobrý základ pro doplňky v trochu živějších barvách. Rozhodně se však vyhněte odhaleným ramenům a příliš krátké délce, abyste působila atraktivně, ale ne vyzývavě. Bílý rozepínací svetřík à la cardigan je jedním ze základních kusů dámského šatníku, ať preferujete jakýkoli styl oblékání. Hodí se (nejen) do kanceláře, unosíte ho úplně ke všemu včetně denimu. Pouzdrové šaty užijete nejen do práce, ale i na večer. Proto i zásoba bílých košil či halenek je nutností! Pod jednoduché šaty bez rukávů oblečte halenku s vázačkou, která odpovídá firemnímu dress kódu, ale zároveň není nudná.

 

U kancelářské módy se zaměřte i na boty – elegantní boty nemusí být nutně na podpatku, ale klasické lodičky jsou samozřejmostí.

A jaké zvolit šperky do kanceláře?

 

Zatímco pro volný čas si vybíráte náramky, náhrdelníky a dámské prsteny zcela podle svého vkusu, měli byste se při výběru šperků do kanceláře držet raději zpátky. Jeden nebo dva prsteny, decentní náramek, náušnice  nebo jemný řetízek jsou zcela dostačující.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Atrium Palác Pardubice, v prodejně ORSAY, STEILMANN, CCC a TOP TIME.

 

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Atrium Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a stravme spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána