Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 02.08.2023

Vhodné materiály i doplňky do tropického léta

Tropické teploty si žádají vzdušné střihy a přírodní materiály. Jaké kousky nesmí chybět ve vašem letním šatníku? Obecně je třeba pro letní měsíce volit materiály prodyšné, světlejších a pastelových barev, s dobrou savostí a z volných, vzdušných a nepřilnavých střihů. Sukně, šaty, kalhoty i šortky jsou nám vždy pohodlnější, pokud se nám nelepí na tělo a dávají kůži prostor k dýchání. Připravila jsem si pro vás několik tipů pro letní sezónu.

Madeira
Madeira je lehká, bavlněná látka s dírkovou výšivkou ve stejné barvě. Znaly ji už naše prababičky, protože se používala často na výrobu krojů, límců a dekorací. Tento typ krajky je stylový a do teplého počasí jako stvořený. Není divu, že se nosí dlouhé roky a stále se těší velké oblibě. Obzvlášť pokud zvolíte nadčasový střih. Tyto šaty budou vypadat perfektně s plochými botami i střevíčky na podpatku, ale třeba i s džínovou bundou a koženými kotníkovými botami v kovbojském stylu. Hrajte si s doplňky a uvidíte, kolik outfitů s nimi vytvoříte.

Na pokrývky hlavy určitě nezapomínejte! Slaměný klobouk je skvělým doplňkem pro letní měsíce. Nejenže dobře vypadá, ale je i praktický, protože vás ochrání před slunečními paprsky. Stejně jako proutěné kabelky i slaměné klobouky krásně doplní, ozvláštní a pozvednou váš outfit. Klobouk je skvělý doplněk, který bude vypadat fantasticky  i s tím nejjednodušším oblečením. Ve slamáku si můžete vyrazit do práce, na schůzky, procházky městem, na pláž, na večírek i na koncert. Slamák prostě musíte mít!

Bavlna
Patří k celoročně nejužívanějším materiálům, ale zvláště v letním období oceníte její výbornou savost a prodyšnost. Patří mezi materiály získávané z přírodních zdrojů, tedy bez umělých a chemicky vytvořených vláken a směsí. A k tomu se váže mnoho dalších výhod. Kvalita bavlny je ale různá, záleží především na délce použitých vláken. Platí pravidlo, čím delší vlákna jsou, tím je bavlna kvalitnější a příjemnější na dotyk. Patříte k ženám, které v létě nosí nejraději šaty a sází na pohodlné přírodní materiály? V tom případě si určitě vyberete z nabídky bavlněných modelů.

Sluneční brýle jsou nedílnou součástí každého letního outfitu. Nejenže jsou nezbytné pro ochranu zraku před UV zářením, ale jsou také důležitým módním doplňkem. Trendem je výrazný design, různorodé tvary, zajímavé barvy, ale i nadčasové kousky. Doporučuji věnovat výběru brýlí dostatek času a v klidu si vyzkoušet různé tvary. Přeci jen jde o doplněk, který budete přes léto nosit takřka denně. Brýle, ve kterých se budete cítit komfortně, budou tou správnou volbou.

Viskóza
Vhodné na nošení v letních dnech je i z části umělé vlákno – viskóza. Je chladivá, savá, díky podobnosti se používá jako „náhrada” za mnohem dražší hedvábí. Viskóza se velmi často dává do lněných látek jako příměs. Je totiž výrazně levnější než len, navíc zlepšuje vlastnosti hrubších lněných látek (jsou pak měkčí, příjemnější na omak). Z viskózy se dají ušít vzdušné šaty, které se budou hodit jak na letní svatbu, tak i na procházku po pláži.

Oblečení ze lnu, klasické bavlny či viskózy skvěle doladí doplňky z přírodních materiálů. Vsaďte například na slaměné kabelky, do kterých se toho mnoho vejde, navíc působí nesmírně romanticky. Na nohy nazujte buď klasické kožené páskové sandály v neutrálních barevných odstínech, nebo zvolte pohodlné espadrilky, které jsou lehčí a prodyšnější alternativou k teniskám.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách  LINDEX, MEATFLY, TOMMY JEANS / GUESS / CALVIN KLEIN, BAŤA a FOKUS OPTIK.

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána