Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 23.08.2023

Škola volá! Jak připravit sebe i děti a neztratit hlavu

Letní prázdniny se pomalu ale jistě chýlí ke konci, a to znamená jediné – začíná příprava vašeho školáka na další rok. My vám poradíme, kde pohodlně seženete školní i volnočasové potřeby, aby u vás přípravy proběhly hladce a bez stresu.

Základní výbava

 

Vypravujete do školy prvňáčka? Pak musíme začít od základů, a to jak u výbavy, tak v postupných změnách každodenního režimu. Na co nezapomenout? Koukněte na náš seznam a postupně si odškrtávejte.

Seznam základní výbavy každého školáka

  • Batoh nebo aktovka: Myslete na styl, ale i na ergonomii – dětská záda jsou stále ve vývoji. Přijďte si vybrat třeba do Meatfly anebo k Baťovi.
  • Penál a psací potřeby: Pro první tahy prvňáčci ocení kvalitní tužku, později pak své první vlastní psací pero. Všichni školáci upotřebí pastelky a barevné fixky na hezké zápisky. Celou psací výbavičku si pak pohodlně uloží do penálu (krásné modely mají v prodejně Meatfly).
  • Box na svačinu: Aby svačinky nekončily v koši, pořiďte dětem pěkný boxík, který uchová dobroty hezky svěží.
  • Láhev na pití: Volit můžete například nerezovou termosku, která je antibakteriální a v zimní dnech v ní čaj vydrží teplý po celý den. Hodí se i na osvěžující nápoje při sportu nebo na letních výletech.
  • Bunda na přechodné období: Na září nachystejte školákům i hezký kabátek nebo podzimní bundu, než ze skříní vytáhnete nejteplejší zimní bundy.
  • Další oblečení: Pár hezkých kousků v šatníku pobídne dítka k tomu, aby se na vstávání do školy více těšila. Pohrát si můžete s různými nášivkami dle valstního vkusu. Šitíčko, nášivky i krásné oblečení pro vytváření stylových outfitů najdete nyní v Lindex prodejnách.

 

  • Přezůvky: Vybírejte takové, které se dětem líbí, ale zároveň vyhovují zdravému růstu chodidel vašich ratolestí. Vhodné boty do školy pořídíte u Bati. 
  • Výbava na tělocvik: Pokud se dítě bude cítit dobře ve svém sportovním úboru, bude se více těšit a podá lepší výkon. V Meatfly najdete i stylové vaky, do kterých sportovní výbavu můžete uložit.
  • Výbava na výtvarnou výchovu: Obáváte se dlouhého seznamu výtvarných potřeb? Žádný strach, všechno pořídíte na jednom místě v papírnictví McPen.
  • Sešity a učebnice: Nepostradatelné pro každého školáka! Všechno pohromadě pro vás mají například v knihkupectví Knihy Dobrovský.
  • Knížka na první a další čtení: Když budete v knihkupectví, rovnou s dětmi vyberte zábavnou knížku, která je bude provázet prvními školními dny.

Vyrazte na nákupy společně

Sepište si seznam a hurá na nákupy! U předškolních příprav si užijete legraci při výběru sešitů, obalů a penálů. Nechtě dítěti ve výběru alespoň částečně volnou ruku. Hezký školní diář, úkolníček a výbava podle jeho představ mu zpříjemní nástup do školní lavice a určitě ho i trochu namotivuje do prvních školních měsíců.

Pokud je vaše dítko už ostříleným školákem, může si výbavu oproti doporučenému seznamu trochu upravit. Navíc jistě částečně využijete potřeby z minulých let. Vytřiďte si doma všechny starší zásoby, abyste nic nekupovali zbytečně.

Změna režimu

Letní prázdniny jsou časem radovánek, odpočinku a volného režimu, na který si všichni snadno zvykneme. Aby ranní vstávání do školy nebylo nečekaným šokem, připravujte se na něj postupně. Nacvičte si i brzkou snídani a vypravování, aby 1. září šlo všechno hladce. Přechod do školního režimu pak nebude stresující pro vás, ani pro vaše děti.

Zvládání nových školních povinností vám usnadní zavedení rituálů. Najděte si pravidelný společný čas, kdy se budete s dětmi věnovat domácím úkolům a přípravě učebnic a psacích potřeb na další den. Nechte však dětem dostatek prostoru na vlastní koníčky a zájmy.

Ještě nemáte pro školáka připravené vlastní pracovní místo? Nenechávejte to na poslední chvíli a nachystejte mu útulný pracovní koutek se stolem a židlí. Třeba jako prázdninové překvapení! Klidné místo bude dítě motivovat k větší produktivitě a pomůže se soustředěním.

Začínají i kroužky

Stále hledáte nový koníček, kterému by se vaše dítko mohlo s láskou věnovat? Skvělou možností, jak vybrat správnou volnočasovou aktivitu jsou zářijové zkušební hodiny. Spousta oddílů a zájmových kroužků nabízí i první hodiny na zkoušku zdarma. Využijte této možnosti a najděte pro své děti ten správný kroužek, ve kterém se jim bude líbit. To je ze všeho nejdůležitější.

 

Až budete mít jasno, zajděte si k nám pro výbavu. Pořídíte u nás potřeby na sportovní, taneční, výtvarné i další zájmové aktivity.

Přejeme vám a vašim dětem co nejpříjemnější nástup do školy. Užijte si poslední prázdninové dny naplno a nezapomeňte přijít na akci ZPÁTKY DO ŠKOLY, která se koná 31. srpna u nás v PALÁCI.

Věříme, že přechod do nového školního roku zvládnete na jedničku.

Potřebujete tipy na svačinky do školy?

Inspirujte se v našem starším článku!

Hledáte tipy na stylové oblečení pro děti?

I tomuto tématu jsme se na blogu věnovali.