Dýňová polévka
Podzimní klasika. Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. Připravte si z nich lahodnou dýňovou polévku. Nejlépe se na ni hodí máslová dýně, výborná je ale i dýně hokkaido. Nejchutnějšího výsledku dosáhnete, když dýni nakrájíte a dáte péct s červenou cibulí, česnekem a trochou mrkve. Pečenou zeleninu následně přidejte do mixéru nebo do kastrolu, zalejte vývarem a rozmixujte. Dále stačí dýňovku dochutit. Osolte, opepřete, přidejte koření, které máte rádi. Polévku dobře dochutíte například pomocí čerstvého zázvoru, podle vašich chutí můžete přidat špetku kari, citronu nebo skořice. Na úplný závěr můžete přidat smetanu a nebo trochu kokosového mléka. Podávejte s krutóny a s dýňovým olejem a semínky, tím dodáte polévce šmrnc.