Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 04.04.2023

Nestárnoucí denim

Denim z módy sice nikdy nevyšel, na scéně se opakovaně objevuje již desítky let, ale pořád se mění. V devadesátých letech a na přelomu století tvořil naprostý základ každého dámského šatníku. A pro letošní rok platí, čím více džínoviny na sobě, tím lépe. Nebojte se tedy džínovinu mezi sebou kombinovat či zvolit outfit, který bude zcela denimový. V tomto případě se totiž meze opravdu nekladou. Letos se můžeme těšit na oversized střihy, na široké džíny, dlouhé denimové šaty i sukně, klidně sáhněte po džínovém saku, kabátu či doplňcích.

Obyčejné džíny s rovnými nohavicemi budou vždycky perfektně ladit s basic tričkem, klasickým sakem a lodičkami.

Zvonové džíny
I když k podobnému střihu kalhot budou vždy sedět hlavně boty na vysokém podpatku či platformě, nemusíte se vyhýbat ani teniskám. Klasické bílé tričko a volnější sako udělají z vašeho outfitu tu správnou kombinaci, když se chystáte do kina nebo na nákupy. Pokud je vaším cílem se cítit pohodlně a zároveň zahrnout do celkového looku trochu elegance, rozhodně nemusíte džíny do zvonu zavrhovat. Stačí k nim vzít klasickou bílou košili, v chladném období doplnit svetřík, bundu v oversized střihu či trenchcoat. Skvělou volbou je také bunda v bomber stylu, která se ke zvonovému střihu perfektně hodí. Zvolit také můžete jakékoliv sako s halenkou a takhle oblečená můžete klidně i do práce.

Málokdo ví, že s myšlenkou na výrobu džínů přišel Levi Strauss z německého Bavorska a svůj nápad si nechal již v roce 1873 patentovat. Zajímavé je, že se na začátku začaly džíny vyrábět pouze jako pracovní kalhoty. Název džíny vznikl z anglického blue jeans, označující janovskou modř, která se používala k jejich barvení. Od poloviny 20. století začaly být džíny velice oblíbenými na celém světě.

Denim na denim
Denim je neskutečně nadčasový materiál a má různé podoby, střihy i odstíny. A právě letos je více odstínů džínoviny najednou dovoleno! Denimová bunda sedne k bílým džínům jako pozadí na hrnec. Double denim look vypadá skvěle, když zkombinujete dvě různé barvy denimu, jako například v tomto případě. Bundu můžete jen ležérně přehodit přes ramena nebo zvolit delší střih, vypadá to elegantněji. Když nevíte co na sebe a potřebujete jen tak narychlo vyběhnout, tento outfit je jistota. Denim s denimem můžete kombinovat s basic kousky, ale klidně sáhněte po výraznějším oblečení. Na přicházející jaro se skvělé hodí květovaný motiv nebo barevná kabelka či doplňky.

Džínové šaty
Džínové šaty nestárnou. Pokud vás nelákají mini délky, pak můžete pozornost nasměrovat k oblíbeným džínovým šatům v midi či maxi délce. Trendy jsou modely se zúženým pasem, či objemnějšími rameny, ale ani jednoho typu se v tomto případě držet nemusíte. Heslo pro letošní šaty z denimu zní: V jednoduchosti je krása! Jestli vám přijdou dlouhé pevné šaty trochu těžkopádné, odneste si do kabinky variantu s rozparkem, která je pro většinu postav lichotivější. Každopádně nabídka v obchodech je velice pestrá. Vyzkoušejte různé typy, střihy a varianty šatů, abyste viděly, který styl vám opravdu nejlépe padne.

Pánská denim móda
Současná pánská móda nabízí širokou škálu džínových kalhot, které se vyznačují moderními střihy a vysoce kvalitními materiály. Díky tomu mohou pánové bez obav nosit džíny a sladit je s dalšími kousky šatníku jako jsou bundy, košile nebo stylové boty. Správně vybrané džíny mohou mužům sloužit při různých příležitostech: do práce, na setkání s přáteli nebo na nedělní procházce. Vládnou volné siluety. Passé jsou úzké kalhoty a džíny. Letos se nosí rovné střihy a široké nohavice. Pokud máte v šatníku džínovou soupravu starou několik let, je vhodný čas ji osvěžit.

Pánové, vyzkoušejte také stylovou riflovou košili, která je nejlepší volbou pro volnočasové outfity. Košile nemusí být zastrčená do riflí či kalhot, ale nechte ji rozepnutou přes triko. Dohromady to vytvoří basic outfit, kterým nic nezkazíte a výraznými doplňky celkový look pozvednete.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Atrium Palác Pardubice, v prodejnách  GANT, TATUUM, MUSTANG & LEVIS & WRANGLER, TOMMY JEANS/GUESS/CALVIN KLEIN, CELIO, DEICHMANN a AURUM.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Atrium Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána