Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 15.04.2023

Nejnovější trendy v péči o pleť a vlasy

Také si říkáte, kam zmizela ta žena s hladkou pletí a lesklými vlasy, kterou jste byla na jaře a v létě? Během zimních měsíců mají naše vlasy a pleť tendenci ztrácet svou krásu a hebkost. Jak si s touto problematikou hravě poradit a stát se znovu královnou krásy? To vám odhalíme během pár minut v tomto blogu.

Vlasy

 

Ačkoli se nejedná o jadernou fyziku, někdy nám může správná péče o vlasy připadat jako velká věda. My bychom vás ale rádi přesvědčili o opaku. Péče o vaše vlasy s našimi tipy bude totiž úplná hračka.

 

1/ Správná výživa pokožky hlavy

 

Ztrácí vaše vlasy objem a trápí vás vypadávání? Zdraví vašich vlasů začíná již u pokožky. Nezapomínejte na hydrataci a výživu nejen ve chvíli, kdy se nějaký problém objeví, ale i v rámci prevence. Existuje řada vlasových vod a tonik. Naším oblíbeným odzkoušeným produktem je aktivační sérum z prodejny Manufaktura. Sérum mimo jiné patří do pivní kolekce, ze které si můžete zakoupit i například šampon, sprchový gel, nebo krém.

2/ Jak často si mýt vlasy?

 

Odborníci tvrdí, že bychom si měli mýt vlasy maximálně dvakrát do týdne. Většina typů vlasů se ale rychle mastí, máme pak tendence mýt si je častěji. Pokud zvolíte správný šampón, který vlasy nezatěžuje, můžete se do mytí bez výčitek pouštět i v kratších intervalech. Najít si svou oblíbenou vůni šamponu můžete v dm drogerii. Nebo rovnou sáhnete po celém setu i s kondicionérem a maskou, které vaše vlasy vyživí a hydratují? 

Vodu při mytí volte příjemně vlažnou. Horká dráždí pokožku a poškozuje vlasy, studená je zase nedostatečně opláchne. Po umytí na spodní část vlasů vždy naneste kondicionér nebo vyživující olej. Zabráníte tak roztřepeným konečkům.

3/ Vysoušení a styling

 

Po umytí vyfoukat? Rozhodně ano! Ačkoli se nad touto otázkou velmi debatuje, my po konzultaci s odborníky rozhodně doporučujeme vlasy vždy pořádně vysušit. Je to jako s rostlinami, nadměrně velká závlaha jim nedělá dobře. Stejně tak je to i s našimi vlasy, pro které je velké vlhko zbytečná zátěž. Doporučujeme však před foukáním použít krém nebo sprej na ochranu vlasů před teplem. Po vyfoukání vlasy můžete upravovat libovolným způsobem. Nezapomeňte také váš účes zafixovat lakem na vlasy, zvláště pokud vyrážíte někam ven.

Pleť 

 

Odlíčit se, pořádně pleť vyčistit, aplikovat sérum a nanést krém. Pokud si z těchto kroků uděláte denní rutinu, máte vyhráno! Důležité je už pouze vybrat si kvalitní kosmetiku, která bude sedět k vašemu typu pleti. Pojďme se na jednotlivé kroky podívat podrobněji.

1. krok – Odličování a čištění

 

Důkladné odličování a čištění je základ každodenní péče o pleť. A to jak ráno, tak i večer. Vaše pleť bez nich nedokáže přijímat potřebné živiny a ucpávaly by se vám póry.

 

Správný odličovač vybírejte podle typu pleti. Mastná a smíšená pleť ocení čisticí gely, případně odličovače s větším obsahem alkoholu. Pro suchou a citlivější pleť je vhodné odličovací mléko nebo olej. Těm nejcitlivějším druhům pleti doporučujeme dopřát odličovací vody z lékárny.

 

2. krok – Peeling a maska

 

Do své rutiny je dobré alespoň jedenkrát za týden zahrnout také peeling a pleťovou masku. Začněte peelingem, kterým nejprve odstraníte odumřelé kožní buňky. Peeling se nanáší na čistý, lehce navlhčený obličej, jemnými krouživými pohyby jej vmasírujte do pleti a poté opláchněte.

 

Následně použijte masku, která poskytne pleti živiny, minerály a hlavně hydrataci. Typ pleťové masky volte podle aktuálních potřeb svojí pleti. Například při problematické pleti se sklonem k akné nebo černým pupínkům použijte ideálně čisticí slupovací masku. Pro suchou pleť, která potřebuje hydratovat, jsou zase vhodné plátýnkové nebo gelové masky.

3. krok – Pleťové sérum a krém

 

Jaký je vlastně rozdíl mezi pleťovým krémem a sérem? Sérum má lehčí a jemnější konzistenci než klasický pleťový krém. Díky tomu pronikne do hlubších vrstev pleti a zdvojnásobí pak účinky pleťového krému, který později nanesete. Sérum jemně vmasírujte do vyčištěné pleti a nechte dostatečně dlouho vstřebat.

 

Pleťový krém hydratuje a vyživuje, napomáhá také v boji proti nedokonalostem. Vybrat ten pravý je vhodné podle věku a typu pleti. Mastné pleti prospěje zmatňující krém, citlivé zklidňující a zralé pleti krém proti vráskám.

 

Už jste vyzkoušeli?

Řada krémů a sér Caviar Energy od Dermacolu je novinkou na trhu v omlazování pleti. Extra účinné ingredience redukují vrásky, zabraňují předčasnému stárnutí, vyplňují kontury tváře a zlepšují tak celkově pevnost a pružnost pokožky. Díky obsahu buněčného komplexu tento zpevňující denní krém zvyšuje odolnost buněk pleti před volnými radikály a pomáhá zvyšovat pružnost pleti. UVA/UVB filtry s OF 15 chrání před slunečním zářením a vznikem pigmentových skvrn. Zajímavé, že?

Kdybychom vám chtěli předat všechny tipy a triky, které jsme pro vás sesbírali, vydalo by to na román. Proto vám doporučujeme navštívit prodejny Dermacol, Manufaktura a dm drogerii u nás v PALÁCI, kde vám odborně poradí v péči o pleť a vlasy, přímo pro vás na míru. Těšíme se na vás!