Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 25.06.2023

Námořnický styl v létě

Námořnický styl se většinou spojuje s volnočasovými aktivitami, ať už se chystáte na kávu s kamarádkou, na letní rande nebo na dovolenou. Tento styl je spojený hlavně s proužkovaným vzorem, který je nestárnoucí – je každé léto vidět v kolekcích návrhářů i v obchodech a věřte, že nikdy nevyjde z módy. Navíc je velice oblíbený, protože v sobě spojuje eleganci, jednoduchost a pohodlí. Když jde o pruhované oblečení, nesnažte se v začátcích příliš experimentovat s extravagantními střihy. Místo toho se zaměřte na klasiku. Tradiční pruhovaná halenka, jednoduché šaty nebo pruhované šortky se snadno stanou žhavým módním kouskem samy o sobě.

Do práce i na procházku
Barvy – podstatu námořnického stylu – tvoří modrá, bílá a červená. Pokud vás červená nechává chladnými, vyměňte ji za žlutou. Jednobarevný top doplňte proužkovanými šortkami nebo módními culotte kalhotami. Do práce k nim obujte pohodlné sandálky na platformě, které můžete vzít i na odpolední procházku. Outfit můžete doplnit o bílou džínovou bundu, která perfektně nahradí sako.  Skvělým doplňkem pro letní dny je šátek, kterým můžete ozvláštnit kromě jiného i praktickou kabelku.

Šik a žensky vypadají šaty v námořnickém vzhledu
Chyťte se kormidla na nejbližší přehradě či u azurového moře a vychutnávejte si letní plavbu plnou dobrodružství, ať jste kdekoliv. Námořnický styl vám ale bude slušet i v kanceláři, takže nesmutněte, pokud je vaše dovolená zatím v nedohlednu. A právě takový kousek, který se hodí pro volný čas i do práce, můžete vidět níže na fotkách. Must-have letním kouskem jsou proužkované šaty, které si zamilujete pro pohodlí i příjemný vzhled. Investice do takových šatů určitě nebudete litovat. Pro menší postavy se hodí hlavně svislé proužky. Ty totiž dokážou opticky prodloužit postavu. Majitelky kypřejších tvarů by se měly zaměřit na proužek širší v černé či tmavě modré variantě. Pokud toužíte mít dlouhé nohy jako modelky na přehlídkách, pak vsaďte na využití svislých proužků ve spodní části outfitu. Společně s podpatky nebo platformou budete působit alespoň o několik centimetrů vyšší. Proutěný materiál dokonale oživí jakýkoliv letní outfit. Oblíbené jsou velké prostorné slaměné kabelky schopné pojmout veškeré nezbytnosti na pláž a piknik jako kdysi. Podle aktuálních módních trendů je však můžete nosit také do práce či do města. Nosí se různé tvary a velikosti, žádná slaměná kabelka není šlápnutím vedle.

Barevné proužky rozjasňují
Přestaňte se pruhů bát a využijte jejich trendy vzhled ve svůj prospěch. V dnešní době jsou trendy v kombinování barev mnohem benevolentnější a můžete si dovolit skoro cokoliv. Barvičky nikdy nevyjdou z módy a perfektně rozjasní celkový vzhled každé nositelky. K více barevné halence můžete zvolit jakoukoliv barvu rtěnky či laku na nehty. Tady se nemusíte velmi soustředit na oblečení, protože pestrost halenky vám krásně nahrává. V jiném případě vybírejte v souladu s tím, co máte na sobě. Proužky u tohoto kousku jsou naprostou dominantou a díky šikmému provedení navíc zužují postavu. Proužkům nejvíce sluší kombinace s jednoduchým oblečením. Pokud jde o svršky, ty vypadají perfektně k džínám, sáčkům, jednobarevným kalhotám, šortkám i sukním. Psaníčko a vysoké podpatky se perfektně hodí pro slavnostnější záležitost. Takto oblečená můžete tedy vyrazit na večeři, méně formální svatbu či narozeninovou oslavu.

Chladnější rána a večery?
Ani oblíbený pruhovaný svetřík s horizontálními proužky vás zbytečně nemusí rozšiřovat. Lepší je ale zvolit střih na tělo nebo volnější s proužky na rukávech. Také platí pravidlo, že čím drobnější máte postavu, tím by měly být pruhy užší a naopak. Pro letní chladnější rána a večery nesmí chybět ani sako. Vsaďte na pruhované z kvalitního materiálu, který si zamilujete a vynosíte nejednu sezónu.

 Námořnické proužky nedělají rozdíly, protože sluší všem – zalichotí boubelkám i ženám s menším poprsím. Nezáleží, jestli jste bruneta nebo blondýnka. Proužky oživí každý outfit a s vaší postavou umí téměř kouzlit.

Pánský námořnický styl
Basic kousky, které využijete celoročně, jsou bezesporu proužkovaná trička. Určitě se nevyhýbejte dobře padnoucím bílým, modrým a červeným modelům. Kromě klasických džínových šortek jsou dalším silným trendem sportovní šortky vyrobené z teplákoviny. Případně elegantnější šortky, které se hodí i na polooficiální schůzky. Mají precizní zpracování, volný střih, prodyšný plátěný materiál. To jsou chinos kraťasy v jednoduchém jednobarevném provedení bez nadbytečných dekorací. Vyberte si variantu, která se bude nejlépe hodit k vašemu stylu a nezapomeňte na univerzální pánské sneakersy.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách  STEILMANN, LINDEX, ORSAY, TATUUM, CELIO, VERMONT, DEICHMANN a CCC.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána