Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 15.06.2023

Na svatbu jako host

Dostala jste pozvánku na svatbu a nevíte co na sebe? Mezi povinnou výbavu rozhodně patří romantický střih šatů, ve kterých zazáříte jako host na svatbě nebo je můžete využít i na různé společenské večírky. Když se zaměříme na svatební odlehčený outfit v kostele, na úřadě, na louce nebo třeba na pláži, tak mějme na paměti, že stále jde o slavnostní příležitost. A pokud na pozvánce není uveden předepsaný dresscode, zaměřte se hlavně na střih, barvu a vybírejte si z příjemných látek, ve kterých se budete cítit pohodlně.

Skvělou volbou jsou jednobarevné šaty, ale také šaty zdobené krajkou, jako je vidět na fotkách. Tento slušivý střih bude lichotit například mamince nevěsty. Určitě se nesnažte strhávat pozornost pouze na sebe vyzývavým střihem oděvu či extrémně výrazným líčením. Nevhodné jsou různé flitry a příliš třpytivé doplňky. Kabelka na svatbu musí být společenská, proto zvolte malou kabelku do ruky nebo psaníčko. Kabelku nemusíte urputně ladit k botám, to už se nenosí, stačí, když se bude hodit k šatům.

Při nákupu zapomeňte na příliš těsné střihy a hodně krátké sukně, na svatbu se rozhodně nehodí. Ideální volbou jsou šaty v délce po kolena, mírně nad nimi, také oblíbená midi či maxi délka. Skvělým výběrem je vzdušný střih, ve kterém se budete cítit žensky i sexy. Šaty můžete doplnit zajímavými barevnými lodičkami, nešlápnete vedle ani klasickými v neutrální barvě. Pokud vám vysoké boty nejsou pohodlné, baleriny do špičky jsou dobrou alternativou. Perfektním doplňkem pro zahradní slavnost je klobouk, díky kterému nemusíte řešit hairstyling. Pokud je svatba v kostele, bude se hodit sako, které využijete pro chladnější jarní a letní večery.

Zapomínat bychom neměli ani na šperky. Vsadit můžete na výraznější náhrdelník, prsten či náušnice. Na svatbě si můžete dovolit ukázat ty nejlepší kousky ze své klenotnice.

K jarnímu či letnímu období jednoznačně patří květinový potisk, který unosíte nejen na svatbu. Je univerzální a sluší všem bez rozdílu věku. Ať už jste malá, velká, silná, nebo tenká, v zavinovacích šatech budete vypadat skvěle. Disponují střihem, který dává svobodu pohybu, i silnou dávkou sex-appealu. Vzhledem k jejich variabilně nastavitelnému překříženému tvaru si je může dovolit boubelka i štíhlá žena. Pokud jste „kalhotová“, můžete zkusit i elegantní overal, nebo společenské kalhoty a halenku.

Svatby poskytují mužům jednu z mála příležitostí obléci si oblek nebo oděv v trochu odlišném stylu. Ačkoli existuje několik odlišností v závislosti na tom, jestli jste ženich, nevěstin otec, nebo host, pravidla oblékání na svatbách jsou poměrně jasná pro každou z těchto rolí. Základním pravidlem je, že by se host neměl na svatbě objevit oblečen elegantněji než manželský pár.

Svatba nabízí prostor, abyste ukázali váš vkus, styl a cit pro detail. Zazařte jako pravá hvězda v dokonalém elegantním outfitu, v košili a obleku, které vám perfektně padnou. Doporučuji vybírat pánský oblek vždy v barvě černé, tmavě modré, tmavě šedé, světle šedé, hnědé nebo vínově.

Padnoucí kvalitní oblek a jistota v etiketě podtrhne vaše odborné znalosti a schopnosti. Proto tuto oblast nepodceňujte a přečtěte si základní rady, bez kterých se žádný muž neobejde:

 

1. Po koupi obleku odstraňte všechny značky a nášivky. Pánský oblek je společenské oblečení, nikoli sportovní oděv. Pokud jsou zapošité kapsy nebo rozparky saka, je nutno je rozpárat.
2. Délka rukávů saka musí být taková, aby vám vždy vyčnívala manžeta rukávu košile.
3. Ozdobné patky na kapsách saka nezasunujte do kapes. Dbejte na to, aby byly vždy viditelné a nenoste ruce v kapsách.
4. Poslední knoflík saka si nikdy nezapínejte. Tento způsob zapínání má svůj historický původ. V dávných dobách muži nezapínali spodní knoflík proto, aby mohli lépe tasit svou zbraň. Dnes už sice zbraně nenosíme, ale toto pravidlo platí nadále. A to proto, aby se vám nedeformoval přirozený tvar saka, a abyste nevypadali jako ve skafandru.
5. Pánský oblek nenoste bez opasku. Opasek vybírejte vždy kožený a v barvě obuvi. Jeho šířka by neměla nikdy přesáhnout 3,5 centimetru.
6. Délka kalhot končí vzadu dva až tři prsty nad zemí. Platí v případě, že jste obutí. Délka kalhot musí být ukončena tak, abyste netahali kalhoty po zemi nebo se vám netvořila řada varhánků v přední části kalhot nad botou. U moderních typů kalhot ve střihu SLIM se tímto pravidlem řídit nemusíte. Kalhoty mohou končit nad obuví.
7. Podle barvy obleku vybírejte i barvu ponožek. Ponožky by měly barevně ladit s barvou oblekových kalhot.
8. K pánskému obleku nikdy nenoste košili s krátkým rukávem.
9. Nepovolujte uzel u kravaty. Výjimkou je pouze úzká kravata.

 

10. K pánskému obleku noste pouze šněrovací společenskou obuv. Toto pravidlo udává společenská etiketa.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách  STEILMANN, E.L., ORSAY, FERATT a CCC.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána