Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 30.01.2023

Módní stálice – základy dámského a pánského šatníku

Základní kousky šatníku se mezi sebou dají snadno kombinovat. Když si najdete ty, které vám budou střihově a stylově vyhovovat, je už snadné doplnit pár módních trendů a už nikdy nebudete mít s ranním postáváním před skříní problém. Určitě volte v neutrálních barvách, pak je můžete skvěle doladit se zbytkem looku a nosit na různé příležitosti – do školy, práce, pohodlné oblečení na víkend i na party.

Základ dámského šatníku

Mezi základní kousky šatníku patří bílé tričko, kvalitní bílá košile, obyčejné modré džíny, nejlépe skinny nebo rovného střihu. Dále padnoucí kabát v základním střihu, do kterého se vyplatí zainvestovat. Unosíte ho totiž téměř kamkoliv. Stejné je to i s pruhovaným svetrem, ať už si vyberete s černými nebo barevnými pruhy, s knoflíky či klasický střih. Výhodou svetru s pruhy je, že ho můžete obléct v zimě pod kabát, na jaro i k letně laděným kouskům.

Tip: Pokud se chystáte na dovolenou, nezapomeňte si svůj pruhovaný svetr přibalit s sebou. Na večer se může u moře počasí ochladit a uvidíte, že svetr k bílým šatům či bílým šortkám nejednou obléknete. Zejména by se vám pruhovaný svetr mohl hodit, pokud se chystáte třeba na výlet lodí – zde pruhovanou námořnickou paralelu nelze vynechat.

Zaměříme se teď na boty. Pohodlné bílé tenisky nás zkrátka nikdy neomrzí, už jen kvůli tomu, že se hodí naprosto ke všemu. Uvítáte je nejen k džínům, volnočasovým kalhotám, ale i k šatům a sukním, zejména když se vám nechce do podpatků.

Základ pánského šatníku

Nejuniverzálnější kousek, který by neměl chybět v žádném šatníku moderního muže, je bezesporu košile. Kvalitní košile se nechá jednoduše sladit doslova pro každou příležitost, ať už se jedná o součást běžného outfitu do práce, procházku městem, pracovní schůzku nebo pohovor, rande, oslavu narozenin. Pokud se necítíte v bílé barvě, určitě skvělou volbou je světle modrá. Skvělým tipem pro jarní look poslouží i jako přehoz přes obyčejné bílé tričko.

Na jaro, podzim i zimu potřebujete mnohem více než jen trička a košile. Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Proto byste měli mít v zásobě svetr, rolák nebo mikinu. Svetr je velmi elegantní, ale také moderní a skvěle se kombinuje. Záleží na tom, jakou máte práci a jaký je váš styl. V každém případě ale minimálně jeden kousek do skříně potřebujete.

Po oblíbených džínách jsou vhodnou variantou jak pro business, tak i uvolněnější styl, tmavě modré kalhoty. Dále by měl pánský šatník obsahovat nejen sportovní bundu, ale také dobře padnoucí vestu a elegantní kabát. Vsaďte na takový, ve kterém se budete cítit pohodlně. Barvy volte opět s rozumem. Klasické neutrální odstíny jako je černá, šedá, navy modrá nebo svěží béžová jsou nadčasové.

 

Základ v šatníku tvoří také kožená nebo džínová bunda a slušná obuv pro každou příležitost. Kotníkové chelsea boty mají první místo v pánském botníku a na léto nezapomeňte tenisky v bílé barvě.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Atrium Palác Pardubice, v prodejně GANT a OFFICE SHOES.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Atrium Palác Pardubice! Nechte si ode mně poradit a stravme spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥

Vaše stylistka Adriána