Rozdělte prostor na zóny
Jedním z klíčových prvků je organizace kuchyňského prostoru. Zóny by měly být logicky uspořádány tak, abyste při vaření nemuseli běhat z jedné strany kuchyně na druhou. Zóna pro přípravu jídla by měla být poblíž dřezu, kde se dají snadno opláchnout suroviny. Zóna pro vaření by měla být poblíž sporáku, aby se daly hrnce a pánve snadno přenášet.
Využijte úložné prostory
Základem je získat dostatek úložného prostoru, aby se všechny nádoby, náčiní a suroviny daly snadno uložit. Pokud máte málo skříněk a šuplíků, můžete využít police na stěnách, držáky na nádobí nebo organizéry. My nedáme dopustit na stojan na poklice, díky kterému rychle a snadno uložíte pokličky na jedno místo a nemusíte s nimi hrát na schovávanou po celé kuchyni. Nejdůležitější náčiní mějte vždy po ruce. Vařečky, nože nebo naběračky můžete uložit do organizéru přímo na kuchyňské lince.