Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 12.03.2023

Jak (ne)sladit boty s kabelkou?

Už dávno neplatí staré zažité pravidlo, že boty a kabelka by měly jít tón v tónu. Dnes máme možnost objevovat množství barev a stylů, vychutnat si kombinace, na které si vzpomenete a vybrat si, co se nám líbí. Módní trendy jsou rozmanité a podstatné je nechat vyniknout své pravé já. Dnešní ležérní styl nás nesvazuje konvencemi a nenutí dlouhé hodiny hledat vhodný odstín kabelky k oblíbeným botám. Přesto nemůžeme říci, že by byl zcela bez pravidel. Je důležité vědět, pro jakou příležitost se oblékáte. Pokud se chcete dozvědět více ohledně toho, jak správně kombinovat boty a kabelku, podívejte se níže a určitě vytvoříte spojení podle nejnovějších trendů.

Na párty ke střevíčkům si určitě nevezmete velkou nákupní tašku. Stejně tak věnujte pozornost ročnímu období. K zimním botám by třeba slaměná kabelka vypadala opravdu zvláštně. K slavnostnější příležitostí se nehodí boho boty s třásněmi v kombinací s lakovaným psaníčkem.

V dnešní módě je více trendy kombinovat různé vzory, struktury a barevné odstíny bot a kabelek. Hrajte si s barvami, které máte na sobě, boty místo s kabelkou slaďte se sakem nebo s barvou vzoru, který se objevuje na vaší sukni. Je dobré vybočit ze schématu a například spojit pudrově růžové boty se silně růžovou kabelkou. Možností je spousta.

 

Je perfektní, když se zaměříte na detaily. Pozornost by měl přitahovat pouze jeden z doplňků – boty, nebo kabelka. Jednoduché tenisky či jemné jehlové podpatky dokonale vyváží zdobená kabelka nebo kabelka ve výrazném odstínu. Nejdůležitější je zachovat stylistickou konzistenci. Samotné barvy jsou v tomto případě méně důležité.

 

Velice oblíbené, hlavně u mladých, jsou batůžky, ke kterým nemusíte nosit pouze tenisky. Módní batohy si skvěle rozumí i s elegantními kousky. Bez obav je můžete kombinovat s polobotkami, mokasínami nebo třeba kozačkami. Pokud zvolíte tenisky, klidně vsaďte na výraznější odstíny nebo i více barevné kombinace.

Spojení dvou různých vzorů – jeden na kabelce a jeden na botách – ve většině případů vytváří nesouvislý chaos. Pokud si nedokážete vybrat a netušíte, zda by tato kombinace mohla fungovat, vsaďte pouze na jeden vzorovaný prvek, který přitáhne pohledy. Například károvaná kabelka a chunky mokasíny ve stejných barevných odstínech budou vždycky vypadat perfektně na volný čas, ale i do práce k elegantnějšímu looku. Pokud zvolíte kabelku a boty ve dvou rozdílných vzorech, které navzájem fungují, snažte se v případě outfitu vsadit na jednoduché basic kousky, které s hlavními vzory nebudou působit chaoticky.

 

Vsaďte na stejný materiál. Když jsou odlišné barvy, hlavní slovo dostává materiál. Chcete-li vytvořit dokonalou dvojici v podobě bot a kabelky, měli byste se zaměřit na to, aby byly vytvořeny ze stejného, nebo alespoň velmi podobného materiálu, například kůže. Tento postup vám pomůže vytvořit dvojici, která je harmonická a skvěle si rozumí. Zároveň získáte malou pomoc při výběru vhodné kabelky k oblíbenému páru bot. Berte však toto pravidlo především jako pomůcku, která vás má vést správným směrem. Jsme si jisti, že během zkoumání a objevování natrefíte i na dvojice, které nejsou ze stejného materiálu, a přece skvěle pasují dohromady.

Chcete-li si být jisti, že kombinace bude úspěšná, vybírejte jednoduché modely bot a kabelek v neutrální barvě: černá, bílá, hnědá, béžová či ostatní pastelové odstíny. Pokud jsou vyrobeny z hladké kůže a dekorativní prvky jsou omezeny na minimum, určitě vytvoří harmonické duo.

Veškeré boty a kabelky pořídíte v obchodním centru Atrium Palác Pardubice, v prodejně BAŤA, DEICHMANN, CCC a ECCO.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Atrium Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a stravme spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥

Vaše stylistka Adriána