Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 04.07.2023

Elegantně v monochromatických outfitech

Módní heslo, kterého se ráda držím, zní: „V jednoduchosti je krása.“ A právě v dnešním článku vám přináším monochromatický styl, který působí velmi jednoduše, sofistikovaně, elegantně, navíc dokáže omladit, zeštíhlit, ale hlavně vás nechá celou zazářit. Monochromatický look v sobě skrývá mnoho předností. Ukážu vám, jak ho nosit.

Víte, co je monochromatický styl v módě? Monochromatický styl kombinuje outfity podle jednotné barvy různých odstínů. První outfit je složený z jedné barvy. V praxi to vypadá tak, že na sobě máte třeba jen černou, bílou, oranžovou či zelenou barvu, kterou kombinujete pouze v jednom tónu. Aby váš outfit nepůsobil nudně, vyzkoušejte kombinování různých druhů materiálů. Skvěle vypadá například kombinace pleteniny a hedvábí. Totéž platí například pro jemnou krajku a pravou kůži.

V praxi to může vypadat například tak, že si oblečete koženou midisukni, kterou sladíte s hedvábnou halenkou. Přes ramena pak můžete přehodit bavlněný baloňák nebo sako ve stejné barvě. Rada pro začátečníky zní: Nekombinujte dohromady příliš oversized kousků. Ať to nevypadá jako tepláková souprava! U tohoto stylu si můžete vyhrát i se střihem jednotlivých kousků. Mnou vybraný zelený outfit je složený ze širokých elegantních kalhot, kožené kabelky a pletený krátký svetřík dodává celkovému vzhledu odlehčení.

Na podobném principu funguje tvorba jednobarevného outfitu tón v tónu. To znamená, že vytvoříte look z kousků stejné barvy, jen využijete o krapet „světlejší“ či o krapet „tmavší“ variantu na dílčí kousky. Mějte na mysli, že čím sytější barva, tím bývá obtížnější outfit kombinovat tak, aby dával smysl jako celek. Všímejte si, jaké barvy se hodí k vaší barvě pleti a barvě vlasů. U jednobarevného looku můžete vybrat doplňky kontrastní, které podpoří dominantní barvu, nebo naopak barevně neutrální. Týká se to zejména bot, kabelek, šátků či bižuterie.

Léto je plné barev, ale v polovině léta už můžete být barev přesyceni, proto jsem vybrala i odstín neutrální, béžový. Avšak barvu pro jednobarevný outfit si samozřejmě zvolte dle svého. Naprosto úžasně vypadá bílá (pokud jste ovšem šikovní a nemáte malé děti). Zahalte se do jednoduché elegance a zazařte v neutrálním oděvu jako nikdy předtím. Perfektního výsledku docílíte se špetkou pastelově růžové, tyto dva odstíny si nadmíru rozumí. Doplňky jsou v tomto případě ještě důležitější než obvykle. Nesmí chybět ani stylový a praktický letní doplněk, klobouk, který v tomto případě dokáže pozvednout celý outfit.

Jak aplikovat monochromatický styl do vaší denní módní rutiny? Nejjednodušší cestou, jak všechny přesvědčit o tom, že patříte k módyznalé části populace, je sáhnout po jednotně vybarveném kalhotovém kostýmu.

Oranžovou barvu jedni milují, druzí nenávidí. Pokud patříte do druhé skupiny, tak věřte, že děláte chybu. Tato barva má totiž pozitivní účinky na lidskou psychiku a je stále populárnější. Čím dál častěji ji můžeme vidět jak na módních přehlídkách, tak v každodenním životě. Pokud váháte, jak oranžovou nosit, pak není nic jednoduššího, než si v této barvě pořídit šaty. Můžete je kombinovat s jednoduchými sandálky a drobnou kabelkou. Skvěle vypadají oranžové elegantní kalhoty či šortky v kombinaci s jemnějším pastelovým odstínem oranžové. Oranžová překvapivě nabízí spoustu prostoru pro vzájemné propojení s mnoha dalšími výraznými barvami. Nic nezkazíte ani mixem s neutrálními tóny.

Věděli jste, že v hinduismu a buddhismu je oranžová barvou mnišských úborů, jelikož symbolizuje životní cestu a duchovní osvícení?

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách  STEILMANN, ORSAY, TATUUM, DEICHMANN a CCC.

 

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána