Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 16.01.2024

Dámské svršky na zimu

Kabát je rozhodně nejelegantnějším dámským vrchním kouskem oblečení. Pokud ovšem nechcete v zimě zmrznout, vyberte si model s vysokým podílem vlny nebo mohéru. Bude výborně udržovat teplo a Vy v něm budete vypadat mimořádně šik. Záplava kabátů na nás číhá snad v každém obchodě. Existuje mnoho střihů, barev, možností. Vybírejte pečlivě. Dalším řešením na zimu jsou kabáty z umělé kožešiny nebo péřové bundy.

U kabátu se předpokládá, že ho budeme v zimě nosit velmi často a mnohdy i několik let. Takže zásadní ukazatel při výběru by měla být kvalita materiálu a také by vám měl ale perfektně sedět a lichotit postavě. Pokud chcete vnést do šatníku nový barevný prvek, sáhněte po dlouhém kabátu v modré barvě. Perfektně se bude kombinovat s džíny a s jemně pastelovými odstíny. Černou určitě nechte stranou. Nejjednodušší způsob vrstvení, který se nosí a bude nosit, je košile či halenka se svetříkem. Z kabátu tak uděláte už jen poslední tečku, která bude poutat mnohem méně pozornosti než jednotlivé prvky pod ním. Pravidlo pak samozřejmě je – nezapínat!

Pryč je doba, kdy ženy nosily kožichy vážící několik kilogramů. Vše je nyní odlehčené, včetně kožešin. Lehkost, pohodlí, ležérnost. To jsou slova, která současnou módu vystihují nejlépe. A je to znát i v nabídce zimních kabátů. Přesněji řečeno, nabídka je tak velká, že z ní vyplývá, že se nyní dá nosit úplně všechno. Milovnice teddy kabátu si přijdu na své i letos. Jsou dokonalým společníkem pro zimní období, protože poskytují teplo a styl. Můžete je kombinovat se svetry, legínami nebo džíny pro ležérní vzhled. Ale dá se experimentovat i s různými texturami ve zbytku outfitu. Výhoda medvědího kabátu je ta, že je sám o sobě velmi teplý, a proto si pod něj můžete dovolit obléci i lehčí oblečení, jako jsou například midi šaty a punčocháče s kotníčkovými botami.

Dámská péřová či prošívaná bunda je v zimním období oblíbenou volbou – je mimořádně teplá a pohodlná, dokonale chrání před chladem, větrem a deštěm. Pod bundu se dá obléknout v podstatě cokoli – za vypíchnutí ale stojí ženské kousky, například úpletové šaty. Pletené šaty jsou naprostým základem zimního šatníku, ať už jste minimalistka nebo maximalistka. Bez ohledu na příležitost nebo denní dobu, tento univerzální kousek můžete nosit na mnoho způsobů. Stačí jen obměnit některé doplňky, boty nebo typ svrchního oblečení, se kterým je kombinujete.

Pokud jste spíše menší postavy, nechte stranou dlouhé kabáty, které by vás opticky ještě zmenšily. Jestli ale přece jen po nějakém tom delším toužíte, noste k němu botky na vysokých podpatcích. Pro menší postavy jsou vhodné kratší kabátky, končící kousek pod zadečkem. U outfitů s krátkým kabátem se můžeme při kombinovaní celkového looku pohrát s materiály. Například, kožená sukně díky zajímavé textuře ozvláštní i tu nejjednodušší módní kombinaci. Pro extra pohodlí a teplo k ni přidejte objemný svetr či rolák, obujte kontrastní chelsea boots nebo kozačky na vysokém podpatku a navrch přihoďte výše zmíněný kabát v kratším střihu.
Ani v zimních měsících nezapomínejte na doplňky, brož skvěle oživí zejména kabát nebo čepici. Je totiž univerzálním doplňkem, kterým dodáte jiskru každému stylingu.

Roláky kralují podzimu i zimě a už desítky let jsou užitečnými kousky v řadě (nejen) dámských šatníků. Dokážou příjemně zahřát a umí také ozdobit celou řadu outfitů. Ať už jsou pletené ze silné vlny, nebo vyrobené z jemné pleteniny, roláky prostě můžete využít při celé řadě příležitostí. A v zimě využijete i ty z tenkých tkanin, elastické, které můžete perfektně skombinovat s košili. Pokud zvolíte „denim on denim“, budete určitě stylová a zároveň vám nebude zima.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách ORSAY, LINDEX, H&M, TOMMY JEANS / GUESS / CALVIN KLEIN, CCC, DEICHMANN.