Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 04.09.2023

Business casual dress code

Business casual (pracovní neformální styl) není vyžadován jen na společenské akce, ale také na pracovní schůzky, obchodní večeři nebo do některých zaměstnání. Přestože jde o poněkud volnější dress code, rozhodně nemůžete nosit cokoliv. Zapomeňte například na džíny, na hluboké výstřihy, příliš těsné střihy a krátké sukně (ideální je délka ke kolenům). Pokud nastupujete do zaměstnání, kde je povinné dodržování business casual, klidně to proberte na personálním oddělení. Očekávání každého zaměstnavatele je individuální, a může se tak i výrazně lišit.

Vaše práce sice nevyžaduje nošení uniformy, ale přesto byste měla každý den vypadat přinejmenším reprezentativně a seriózně? Do kanceláře se samozřejmě nabízí kostýmek, ať už s kalhotami nebo se sukní. Ale koho by bavilo nosit každý den jen nudné jednobarevné kostýmy? Do kanceláře můžete být s vrstvením o něco odvážnější. Aktuálně se mnohem více nosí široké kalhoty než úzké. Mně zaujaly béžové široké kalhoty, které unosíte i na přicházející podzim. Díky šířce lemu kalhot budete chtít do horní části trupu vnést nějaký zajímavý prvek. U tohoto looku si všimněte hlavně mixování různých materiálů, které dodají vašemu outfitu plasticitu. Je to nadčasové, efektivní a kreativní. Lehké široké kalhoty a bavlněný top s motivem může být dobrou volbou. Len je momentálně velmi trendy, je navíc prodyšný, lehký a chladivý. Takové lněné sako se hodí v létě i na přicházející podzim. Zkrášlete svůj kancelářský styling něčím novým, zvláštním a probuďte v sobě nepoznané.

Se sklonkem léta přicházejí i chladné večery. Zároveň jedny z těch dní, kdy můžeme ještě nosit midi či maxi sukně, ve kterých nám není zima ještě natolik, abychom to s nimi vzdali a vytáhli je opět až na jaře. Máte-li v šatníku hedvábnou sukni, raději než doplnit ji o střevíčky, zkuste to s bílými koženými teniskami. Pokud zvolíte výraznou sukni, vždycky bude perfektně ladit v kombinaci s obyčejným jednoduše střiženým jednobarevným topem. Přidáním džinové bundy nikdy nic nezkazíte. Tato kombinace se bude hodit i pro zastánkyně minimalismu. Tento outfit se hodí pro příležitosti o něco méně formální, jako jsou dny, kdy nejsme v kontaktu s klienty.

Jste žena, která miluje šaty v každém ročním období a chce je nosit po celý rok? Koncem léta je dobré sáhnout po modelech s dlouhým rukávem – jsou ideální v kombinaci s koženou i džínovou bundou, případně v elegantnější verzi se sakem. V babím létě doporučujeme ještě si užít světlé barvy. Proto se nabízí bílý blejzr, který vás rozzáří, nebo vlněný krémový kabát do chladného podzimního počasí. A jaké vzory vybrat? Trendy budou stále zvířecí a řetízkové vzory, romantické květy v kombinaci s volány, kostkovaný vzor i šaty s plisováním – ty unosíte především na společenské akce a večírky. Můžete si vybrat elegantní pouzdrové šaty v business casual stylu nebo neformální šaty do áčka. V tomto vybraném modelu se budete cítit sebevědomě v kanceláři i na schůzce se zákazníky.

Chcete do svého pracovního outfitu vnést trochu barev? Na místo klasických černých bot se rozhodněte pro model v pastelových odstínech. Celkový vzhled bude působit mnohem svěžejším dojmem.

Veškeré oblečení a doplňky pořídíte v obchodním centru Palác Pardubice, v prodejnách  STEILMANN, TATUUM, CCC a Fokus Optik.

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu BEZPLATNĚ díky programu Palác Pardubice! Nechte si ode mě poradit a užijme si spolu hodinu společného nakupování.

Těším se na vás ♥
Vaše stylistka Adriána