Filtrujte dle kategorií

Top články

Publikováno: 08.03.2023

5 tipů, jak se příjemně naladit a nechat zimní deprese pod sněhem

Paprsky slunce, které nás ráno budí pošimráním na obličeji, teplý voňavý vánek i zpívající ptáci. Jaro už se pomalu hlásí o slovo! Pojďme společně zahodit smutnou náladu z melodramatického zimního počasí a proměňme ji v radost, pozitivní energii a lásku. Sepsali jsme pro vás několik jednoduchých, ale za to účinných tipů, díky kterým špatná nálada zmizí stejně rychle, jako poslední sníh a vy tak prožijete jaro naplno.

1/ Procházky a cvičení

 

Je prokázáno, že 30 minut aktivního cvičení denně předchází depresím a zlepšuje náladu. To hlavně díky uvolňování endorfinů neboli hormonu štěstí. Pravidelná fyzická aktivita, jako například cvičení, běhání nebo jízda na kole jsou tedy perfektním způsobem, jak nakopnout svoji pozitivní mysl. Začít můžete klidně i doma, se švihadlem, nebo domácími posilovacími pomůckami. Jaké jsou nejvhodnější přímo pro vás vám rádi poradí v prodejně Intersport.

2/ Dobré jídlo

 

Jídlo je hnacím motorem pro naše tělo. Aby správně fungovalo, musíme mu dopřávat kvalitní potraviny plné vitamínů a živin. Zdravá strava plná ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků a bílkovin, pomůže zlepšit náladu a dodá nám energii.

 

Honí vás často mlsná? Nebojte se občas zhřešit a udělat si radost. Taková čokoláda navíc obsahuje látky, které vyplavují hormon lásky. A nezapomeňte, vždy se dá sáhnout i po zdravější variantě vašich oblíbených sladkostí.

Myslíme na vaše zdraví! Proto u nás v PALÁCI najdete několik prodejen plných ovoce, zeleniny, zdravého mlsání a biopotravin. Vyzkoušejte dobroty z prodejen DM, UGO freshbar, Fruitisimo, Veselá Veverka nebo Benji’s Market.

3/ Relaxace

 

Zpomalit svůj životní běh a občas se i úplně zastavit. To bývá velmi často nadlidským úkolem. Začněte pozvolna, třeba jen pár minutami protahování těla denně. Postupně můžete vyzkoušet také některé z následujících relaxačních aktivit:

 

  • meditace
  • jóga
  • hluboké dýchání
  • masáž jednotlivých částí těla
  • poslech hudby

 

Chcete, aby byl váš zážitek z relaxace co nejlepší? Dopřejte si relaxační pomůcky a doplňky z prodejny Intersport. Pohodovou atmosféru vám pomohou navodit také vonné svíčky nebo aroma difuzéry.

4/ Pečujte o sebe

 

Kromě toho, že je třeba o sebe správně pečovat zvenčí, si musíme připomenout, jak důležitá je vnitřní péče o našeho ducha. Buďte k sobě trpěliví, hodní, neobviňujte se, berte věci s humorem, usmívejte se a dopřávejte si dlouhý spánek.

 

 

Nadělte si pravidelně také chvilku pro vlastní krásu a vyzkoušejte uvolňující a pečující přístroje od značky ETA. Doporučujeme například praktické kartáče na čištění pleti, laserový epilátor nebo při chladnějších večerech elektrickou vyhřívanou přikrývku.

Zpěvem ke zdraví a pohodě, ve sprše i mimo ni

Věděli jste, že zpěv může mít mnoho pozitivních účinků na naši náladu? Zlepšuje dýchání, což napomáhá uvolnit napětí a snížit úzkost, posiluje spojení mezi mozkem a tělem a tím stimuluje části mozku spojené s emocemi. Zlepšuje i koordinaci těla a mysli. Navíc když zpíváte, učíte se být se svým hlasem více komfortní. To může pomoci zvýšit vaše sebevědomí. Pro začátek můžete využít čas, kdy jste doma sami. Nebojte se však odhodit zábrany a podělte se o dobrou náladu s partnerem nebo s dětmi!

5/ Společný čas s rodinou a přáteli

 

Naši nejbližší mají magickou schopnost vyléčit nás ze splínu a špatné nálady. Vydejte se společně na procházku do přírody, navštivte kavárnu nebo si dejte něco dobrého k snědku. Naší oblíbenou kombinací je kino a po něm japonské laskominy ze Sakura’s running sushi. Už plánujete, který den vyrazíte?

Držíme pěsti všem hrdinům i hrdinkám, kteří jdou vstříc svému spokojenějšímu já. 💙